Οι πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία τον Ιούνιο προϊδεάζουν για εκτράχυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκοντας πάση θυσία την επανεκλογή ώστε να δώσει μεγαλύτερη νομιμοποίηση στην εξουσία του προσεταιρίζεται τους Γκρίζους Λύκους και  ακροδεξιούς ψηφοφόρους. Έτσι προχωρά σε κινήσεις συσπείρωσης των εθνικιστών ψηφοφόρων με συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, οι οποίες μέχρι και τον Απρίλιο του 2018 ξεπερνούν το σύνολο των παραβιάσεων του 2017, και εξαγγελίες περί «συνόρων της καρδιάς του» Στόχος του είναι η παντί τρόπω «αποκεμαλοποίηση» της Τουρκίας και η οριστική παγίωση της προσωπικής του εξουσίας. Στο πρόσωπο του Ερντογάν προσωποποιείται το βαθύ, μακροχρόνιο ρήγμα μεταξύ κεμαλικών και ισλαμιστών.

Πρόσφατο δημοσίευμα της «Καθημερινής» αναφέρει ότι από το 1990 η πολεμική αεροπορία έχει θρηνήσει 125 νεκρούς στο λόγω της διαρκούς έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί,.

Μία εμπλοκή θα οδηγούσε κατά πάσα πιθανότητα σε έναν πόλεμο μηνών ο οποίος θα είχε τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα καθώς θα αφενός θα κόστιζε σε ανθρώπινες ζωές και αφετέρου θα έδινε την δυνατότητα στην Τουρκία να διεκδικήσει τα νησιά του Αιγαίου.

Για αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει η πολιτική ηγεσία της χώρας μας να κάνει κινήσεις εν θερμώ οι οποίες οξύνουν τα πνεύματα και οδηγούν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών.